Ana sayfa Multimedya YouTube Kanal Silme/Kapatma Nasıl Yapılır?

YouTube Kanal Silme/Kapatma Nasıl Yapılır?

YouTube Kanal Silme/Kapatma Nasıl Yapılır?

YouTube kanal silme konusu, her geçen gün biraz daha ilgi çekmeye başladı. Ciddi gelirler elde edeceğini düşünerek YouTube üzerinden kanal açan ancak beklediklerini bulamayıp platformdan ayrılmak isteyen kullanıcıların sayısı oldukça fazla.

Hal böyle olunca YouTube kanal kapatma konusu da en çok araştırılan konular arasına girmeye başladı. Eğer bir kanalınız varsa ve bu kanalı kapatmak istiyorsanız, hazırlayacağımız bu rehber işinizi görecektir.

YouTube Kanal Silme Nasıl Yapılır?

Kanalınızı kapatmak için mobil uygulama ya da mobil sitenin yeterli olmadığını belirtelim. Mutlaka bilgisayarınız üzerinden hesabınıza girmeniz gerekiyor. Bu detayı da verdikten sonra kanalı silmek için işlem aşamalarına geçelim.

  • Bilgisayarda YouTube’u açın ve hesabınıza giriş yapın.

YouTube Kanal Silme/Kapatma Nasıl Yapılır?

  • Oturum açma işleminden sonra, “Ayarlar” bölümüne tıklayın.

YouTube Kanal Silme/Kapatma Nasıl Yapılır?

  • Sonrasında “Gelişmiş Ayarlar” kısmına giriş yapın.
    • Dilerseniz kanalın adının altında “Gelişmiş” kısmına tıklayarak ya da “Hesap Ayarları” altında “Genel Bakış” kısmına girerek de gelişmiş ayarları görüntüleyebilirsiniz.

YouTube Kanal Silme/Kapatma Nasıl Yapılır?

  • Alt kısımda yer alan “Kanalı Sil” sekmesini seçin. (Kanalı sil ifadesinin yerine “İçeriği Sil” şeklinde de bir ifade karşınıza çıkabilir).

YouTube Kanal Silme/Kapatma Nasıl Yapılır?

  • Bir kez daha oturum açma bilgilerinizi girin.

YouTube Kanal Silme/Kapatma Nasıl Yapılır?

  • Açılan pencereden “İçeriğimi Kalıcı Olarak Silmek İstiyorum” seçeneğini seçin.
  • Kanalı silmek istediğinizi doğrulamak adına kutuları işaretleyin.
  • “Kanalımı Sil” butonuna basın ve kanalınızı silin. (Burada “İçeriğimi Sil” butonuyla da karşılaşabilirsiniz. Yani isim değişebilir.)

Bu işlemin ardından kanalınız silinecektir. Fakat güncellemeler biraz zaman alabilir. Bu durumda videolarınızın küçük resimler şeklinde görüntülendiğini görebilirsiniz. Fakat genel olarak kanalın anında silindiğini görürsünüz.

YouTube Kanalı Silindikten Sonra Ne Olur?

YouTube kanal kapatma işlemi için tüm detaylardan söz ettik ancak burada teknik konuda da bilgi vermek gerekecek. Eğer kanalınızı kapatırsanız, (yani bu işlemle kanalınızı silerseniz) bu zamana kadar yaptığınız yorumlar, paylaştığınız videolar ve beğeniler silinecektir. Yani bir nevi tüm verileriniz silinecek ve kaldırılacaktır.

Kanalınızı sildiğiniz zaman tüm içerikleriniz silineceği için öncesinde videolarınızı yedeklemek isteyebilirsiniz. Google’ın önerisi de bu. Eğer videolarınızı almak istiyorsanız mutlaka yedekleme yapın. Burada sadece mail hesabınızın silinmediğini ekleyelim. Yani kullandığınız Google hesabınıza herhangi bir şey olmuyor. Eğer kanalınızın bilgilerini silmek istemiyorsanız, bir seçeneğiniz daha var. Bu seçenek YouTube kanal gizleme işlemi.

YouTube Kanal Gizleme Nasıl Yapılır?

Dilerseniz kanalınızı gizleyebilirsiniz. Bu işlemde kanal adınız, içeriğiniz, beğenileriniz, abonelikleriniz gizlenecektir. Yorumlarınız ve yanıtlarınız ise yine silinir.

  • YouTube’a girin ve oturum açın.

YouTube Kanal Silme/Kapatma Nasıl Yapılır?

  • “Ayarlar” kısmına tıklayın.

YouTube Kanal Silme/Kapatma Nasıl Yapılır?

  • “Gelişmiş Ayarlar” bölümüne girin.

YouTube Kanal Silme/Kapatma Nasıl Yapılır?

  • “Kanalı Sil” butonuna basın.

YouTube Kanal Silme/Kapatma Nasıl Yapılır?

  • Açılan sayfadan “Kanalımı Gizlemek İstiyorum” veya “İçeriğimi Gizlemek İstiyorum” bölümüne tıklayın.
  • Kanalda neleri gizlemek istediğinizi seçin.
  • Alt kısımda yer alan “İçeriğimi Gizle” (“Kanalımı Gizle” olarak da yer alabilir) butonuna basmanızın ardından kanal gizlenecektir.

Video Yöneticisi’nde “YouTube kanalınızda içerik var, ancak kanalınız devre dışı bırakılmış” şeklinde bir uyarı görüyorsanız, kanalınız gizlenmiş demek oluyor. Yeniden video yüklemek için kanalınızı açmanız gerekiyor. Kanalınızı yeniden açmanız için yapacağınız işlemler şöyle;

  • YouTube üzerinden oturum açın.
  • “Kanal Oluşturma” sayfasına girin. Bilgilerinizi girdiğiniz formu doldururken “Bir İşletme Adını veya Başka Bir Adı Kullanmak İçin Buraya Tıklayın” seçeneğini tıklamadan geçin. Bu seçeneği seçerseniz yeni bir kanal açılacaktır. İstediğimiz bu değil. Mevcut kanalı açmak.
  • İşlem tamamlanmış olacak.

YouTube kanal silme ve YouTube kanal gizleme konusunda merak edilen tüm detayları açıkladık. Kanalınızı silmeyi tercih ederseniz dediğimiz gibi Google hesabınıza bir şey olmayacak. İstediğiniz zaman yeniden aynı Google hesabınız ile kanal açabilirsiniz. Silmek ya da gizlemek için tercih tamamen size kalmış. Eğer işlemler için videolu destek almak isterseniz, aşağıya Google’ın paylaştığı videoyu da ekliyoruz.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here