Windows’un Yüklü Olduğu Sürücü Kilitli Sorunu ve Çözümü

Windows’un yüklü olduğu sürücü kilitli sorunu için çözüm yollarını yazımız içerisinde sizlerle paylaşacağız. Bu sorun ile birçok Windows kullanıcısı karşı karşıya gelmektedir. Bu sorun genellikle Windows onarma işlemlerinde karşımıza çıkmaktadır. Windows işletim sisteminde meydana gelen sorunlardan dolayı onarma işlemini gerçekleştirmemiz gerekebilir.
Fakat ‘’Windows’un yüklü olduğu sürücü kilitli’’ hatası ile karşılaştığınızda maalesef işlem yapmanıza izin vermemektedir. Tüm yöntemleri deneyip çözüm bulamadığınızda soluğu bilgisayarınızın yetkili servisinde veya özel servislerde almak kalıyor. Bu yazımızda en önemli iki çözüm yollarını sizlere aktaracağız.
Bu yöntemler çok basit birkaç aşamadan oluşmaktadır. Eksiksiz olarak işlem aşamalarını takip ederseniz sorunun çözümüne kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İlk yöntem olarak komut istemini kullanarak sorunun çözümüne ulaşmaya çalışalım. Son çözüm yolumuz ise BIOS ayarlarını varsayılan ayarlara sıfırlamak ve BIOS ayarlarından AHCI modunu geçerli duruma getirmektir. Hadi başlayalım…
Windows otomatik onarım ekranındaki seçeneklerden ‘’Gelişmiş seçenekler’’ butonuna tıklayın. Ardından gelen seçenekler arasından ‘’Sorun Gider’’ seçeneğine giriş yapın. Sorun gider ekranından tekrar ‘’Gelişmiş seçenekler’’ butonuna tıklayın. Gelişmiş seçenekler içerisinde birçok tercih sizlere sunulmaktadır. Bu seçenekler içerisinden ‘’Komut istemi’’ seçeneğine tıklayın.
Komut istemi ekranına ‘’bcdboot C:\Windows /s C:’’ bu komutu girin ve işlemin bitmesini bekleyin. İşlemin bitmesinin ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu işlemden sonra sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edin. Eğer sorun devam ediyorsa diğer ikinci çözüm yolumuza geçelim.
BIOS ayarlarını öncelikle sıfırlayalım. Bu işlem için öncelikle BIOS ekranına ulaşmanız gerekmektedir. BIOS ekranı için bilgisayarınızın açma tuşuna basın ve hemen ardından ‘’F2’’, ‘’DEL’’ veya ‘’ESC’’ gibi bilgisayar markanıza uygun BIOS erişim tuşunu kullanın. BIOS ekranına ulaştıktan sonra ‘’Exit’’ sekmesine gelin buradaki ‘’Load Optimal Defaults’’ veya ‘’Load Optimized Defaults’’ seçeneklerini kullanarak BIOS ayarlarınızı sıfırlayabilirsiniz.
BIOS ayarlarında yapmamız gereken işlemler daha bitmedi sıradaki işlem AHCI modunun aktif olduğunu kontrol etmek bu işlem için ‘’Advanced’’ sekmesine ulaşın ardından ‘’System Configuration’’ seçeneğine giriş yapın. Karşınıza gelen seçeneklerden ‘’SATA Controller Mode’’ bölümünden AHCI modunu aktif edebilirsiniz. İşlem yerleri bilgisayarın markasına ve modeline göre değişmektir.
Çok çok teşekkür ederim ilk yöntemi denedim oldu işletim sistemim açıldı bir gündür uğraşıyordum artık format atacaktım son çare oldunuz Allah razı olsun
Merhaba, Güzel Yorumunuz İçin Biz Teşekkür Ederiz…