Güncel Haberler
Anasayfa » Sosyal Medya » Twitter Hesabını Kalıcı Olarak Silme

Twitter Hesabını Kalıcı Olarak Silme

Twitter Hesabını Kalıcı Olarak Silme

Twitter son zamanların en popüler sosyal ağları arasındadır. Gelişen özellikleri ve kullanıcı kitlesiyle Twitter günümüzde yeni nesil iletişim araçları arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Son birkaç yıl içerisinde büyük bir kullanıcı sayısına ulaşan Twitter ülkemizde de en fazla kullanıcı sayısına sahiptir.

Fakat her gün milyonlarca paylaşım yapan Twitter kullanıcıların çoğu hesabını kullanmak istemediğinde ya da yeni bir hesap açmak istediğinde eski Twitter hesabını nasıl sileceğini bilmemekte ya da eski hesabının kullanıcı adı ile yeni bir hesap açamamaktadır. Hesabı kalıcı olarak sildiğinizde belirli bir süreden sonra herhangi bir bilgiye ulaşmanız mümkün olmayacaktır.

Twitter Hesap dondurma işleminde sadece hesabınızı diğer takipçiler göremeyecek şekilde istediğiniz süre zarfı içerisinde devre dışı bırakıp yeniden aktif etme imkanınız vardır. Yine de Twitter hesabını kalıcı olarak silme işlemi yapmak istiyorsanız; bu yazımızda sizlere Twitter hesabını kalıcı olarak silmeyi ve ayrıntılarını anlatacağız.

Twitter hesabını kalıcı olarak silme işlemi yapmadan önce bilmeniz gerekenler;

  • Açmış olduğunuz ve belli bir süre kullandığınız hesabınız anında silinmez. Silme işlemlerini yaptıktan sonra Twitter kullanıcılara işlemi geri almak için 30 gün mühlet verir. Eğer 30 gün içerisinde kullanıcı adınız ya da mailinizle, şifrenizi yeniden girerseniz Twitter hesap silme işleminiz iptal olur ve yeniden silme işlemi yaptığınızda kalan günden değil yeniden 30 gün süreden düşmektedir.
  • Hesap silindikten sonra aynı mail ve şifre ile yeniden oturum açamazsınız mailiniz ve şifreniz artık kullanım dışıdır.
  • Silme işlemleri tamamlandıktan sonra tüm iletileriniz kaybolur ve geri dönüşü olmaz. Bu sebeple aşağıda Twitter Arşivi yolunu takip ederek Twitter üzerinden arşivinizi indirmenizi tavsiye ederiz.
  • Yeniden Twitter hesabı açtığınızda eski takipçileriniz sıfırlanacağı için sıfırdan takipçi kazanmalı ve sıfırdan takip etmeye başlamak durumundasınız.
  • Profilinizi yeniden yapılandırmanız gerekecektir.
  • Aynı kullanıcı adı ile yeni bir hesap açamazsınız. Eğer aynı kullanıcı adı ile yeni bir hesap açmak istiyorsanız yazının devamını okumanızın büyük faydası olacaktır.

Eski Kullanıcı Adımı Yeni Hesabımda Nasıl Kullanabilirim?

Sileceğiniz hesaptaki kullanıcı adınızı yeniden kullanmak istiyorsanız, Twitter hesabını kalıcı olarak silme işlemi yapmadan önce sileceğiniz hesaptaki kullanıcı adınızı değiştirmeniz gerekmektedir. Böylece sonradan açacağınız hesapta eski kullanıcı adınızı alabilirsiniz.

Eski Paylaşımlarımın Hepsini Nasıl Elde Edebilirim?

Twitter hesabını kalıcı olarak silme işlemi yapmadan önce, eski paylaşımlarınızı arşiv olarak indirebilirsiniz. Bu verileri indirmek için Twitter > Ayarlar > Hesap > Twitter Arşivi’nden “Arşivini İste” butonuna tıklayarak arşiv oluşmasını talep edebilirsiniz. Arşiv hazırlandıktan sonra mail adresinize posta ile gelecektir.

Twitter Hesabını Kalıcı Olarak Silme

Mail adresinize posta gelmeden Twitter hesabını kalıcı olarak silme işlemini yapmamanızda fayda var. Gelen postayı açtıktan sonra “Şimdi İndir” butonuna basıp arşivinizi bilgisayarınıza ya da telefonunuza indirebilirsiniz.

Twitter hesabını kalıcı olarak silme işlemini şu şekilde gerçekleştirmeniz mümkündür:

Hesabınızı silmek için ilk olarak aşağıdaki bağlantıya tıklayınız,

https://twitter.com/settings/accounts/confirm_deactivation

Twitter Hesabını Kalıcı Olarak Silme

Tıkladıktan sonra açılan sayfada kullanıcı adınız ve “Hesabı devre dışı bırakma” butonu mevcut olacaktır. Bu butona tıkladığınızda karşınıza mevcut şifrenizi girmeniz gereken bir bölüm açılacaktır. Açılan pencerede mevcut şifrenizi yazarak aşağıda bulunan “Hesabı devre dışı bırak” butonuna basıp hesap silme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Hesabımın Silinmesinden Vazgeçersem Ne Yapmalıyım?

Twitter hesabınız anında silinmez. Verilen 30 günlük süreç içerisinde hesabınızı silme işlemini iptal edebilirsiniz. Bu süreyi aşarsanız maalesef geri dönüşü olmayacaktır. Takipçilerinizi ve verilerinizi bir süre daha görebilirler. Ancak verilere tıkladıklarında hesabınıza ulaşmaları mümkün değildir.

Yazar Mehmet Karaman

Bilişim hizmetleri veren özel şirketlerde çalışmalarım oldu. İlgi alanım Teknoloji, Bilgisayar ve Webmaster . Bilgi paylaşımını seviyorum ve burada sizlere kaliteli konuları sunmaya çalışıyorum. Yazdığım konular hakkında yorum yazabilir görüşlerinizi belirtebilirsiniz.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*