Ana Sayfa Nasıl Yapılır Signal Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Signal Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Signal Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır

Signal uygulamasının son zamanlarda büyük bir popülerlik elde etmesiyle birlikte birçok kullanıcı telefonuna uygulamayı indirerek kullanmaya başladı. WhatsApp uygulamasının “Gizlilik Politikası” konusunda atmış olduğu olumsuz adımlar birçok kişinin Signal uygulamasına yönelmesine sebep oldu. Her açıdan mükemmel programlanmış bir yazılım olması, gizlilik konusunda tek bir açığı bile bulunmaması ve sade arayüzüyle göz yormayan yapıya sahip olması da yine uygulamanın tercih edilmesine sebep niteliğindedir.

Birçok açıdan avantajlı olmasına rağmen yıllardır gelen alışkanlık sebebiyle ne olursa olsun kullanıcılar uygulamaya bir türlü alışamadı. Bu durumun sonucu ise ne yazık ki tekrardan WhatsApp ya da alternatif platformlara geçiş oldu. Her ne kadar güvenilirliğini kanıtlamış olsa da uygulamayı telefonundan silen kişiler herhangi bir bilginin kayıtlı kalmaması için direkt hesap silme yolunu tercih ediyor. Biz de uygulama aracılığıyla “Signal Hesap Silme” işleminin nasıl gerçekleştirileceğini bu içeriğimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Signal Hesabı Nasıl Silinir?

  • Adım 1: Signal uygulamasına giriş yapın,
  • Adım 2: Sohbetler sayfasının sağ üst köşesindeki “Profil Resmi” simgesine dokunun,
  • Adım 3: Bu sayfada yer alan “Gelişmiş” kategorisine girin,
  • Adım 4: Ekranın en alt kısmındaki “Hesabı Sil” butonuna tıklayın,
  • Adım 5: Hesabınızı silmek için çıkan pencereden “Devam Et” seçeneğine dokunun,
  • Adım 6: Hesabınız silindi.

Adım 1: Signal uygulamasına giriş yapın.

Signal hesabını silme işlemlerine başlamak için öncelikle telefonunuzda yüklü olan “Signal” uygulamasına giriş yapın. Bu aşamanın hemen ardından diğer aşamaya geçerek silme işlemlerine devam edin.

Adım 2: Sohbetler sayfasının sağ üst köşesindeki “Profil Resmi” simgesine dokunun.

Profil Resmine Dokunma Adımı

Signal uygulaması içerisinde tüm ayarlara ulaşabileceğiniz sayfa “Profil Resmi” simgesinin altında gizlidir. Bu sayfadan yapabileceğiniz işlemler aşağıda listelenmiştir.

  1. Görünüm ayarlarını düzenleme,
  2. Gizlilik seçeneklerini belirleme,
  3. Bildirim tercihlerini kontrol etme,
  4. Bağlı cihazlar hakkında bilgi alma,
  5. Veri kullanım oranlarını görme,
  6. Gelişmiş ayarları düzenleme bu bölümden gerçekleştirebileceğiniz başlıca işlemlerdir.

Bu bölüme ulaştıysanız artık bir sonraki adıma geçerek Signal hesabını silmek için gerekli adımları uygulamaya devam edebilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli konu belirtilen işlem adımlarını eksiksiz olarak takip etmek ve uygulamaktır.

Adım 3: Bu sayfada yer alan “Gelişmiş” kategorisine girin.

Gelişmiş Kategorisini Gösteren Adım

Signal hesap silme adımlarının en kritik noktası burası olacaktır. “Gelişmiş” kategorisi içerisinde yer alan diğer kısımlarla hiçbir işiniz bulunmuyor. “Hesabı Sil” butonu dışındaki bölümler uygulamayı halen daha kullanmaya devam edecek kişilerin ihtiyacı olan yerlerdir.

Adım 4: Ekranın en alt kısmındaki “Hesabı Sil” butonuna tıklayın.

"Hesabı Sil" Butonunu Gösteren Adım

Gelişmiş” sayfasının sonunda yer alan “Kırmızı” renkli buton “Hesabı Sil” anlamına gelmektedir ki zaten butonun üzerinde işlevi belirtiliyor. Signal hesabını silmek için butona tıklayın ve diğer adımlara geçin.

NOT: Bazı hesaplarda “Hesabı Sil” butonunun pasif olduğunu görebiliyoruz eğer ki buton sizde de pasif haldeyse doğrudan uygulama geliştiricileriyle iletişime geçmeli ve karşılaştığınız sorunu bildirerek çözüm için bilgi almalısınız. Signal uygulaması henüz yeni indirmeye sunulmuş olduğu için uygulama içerisinde bazı açıklar ya da hatalar bulunabiliyor. Bu açıklara denk geldiğinizde geliştiricilere konu hakkında bilgi vermek uygulamanın daha kullanışlı hale gelmesini sağlayacaktır.

Adım 5: Hesabınızı silmek için çıkan pencereden “Devam Et” seçeneğine dokunun.

"Hesap Silme" Adımı

Signal hesabını silmek istediğinizde sizlere “Hesabınızı silmek istediğinizden emin misiniz?” başlıklı bir soru sorulacaktır. Hesabınızı silerek uygulama içerisinde kayıtlı olan medyayı, konuşmaları, grupları ve ses kayıtlarının tamamını kaybedeceğinizi bilmelisiniz. Bu noktada verdiğiniz kararın arkasında durmak çok önemlidir. Hesap silme konusunda kararlıysanız çıkan uyarının alt kısmında yer alan “Devam Et” seçeneğine tıklamalısınız.

Adım 6: Hesabınız silindi.

Signal hesap silme adımlarını eksiksiz olarak uyguladıysanız beşinci adımın sonunda hesabınız tamamıyla silinmiş olacaktır. “Devam Et” butonuna tıkladıktan sonra uygulama verileri sıfırlanacak, hesabınız kapanacak ve uygulama sizi anasayfaya gönderecektir. Signal uygulamasını artık kullanmayacağınıza göre telefonunuzdan kaldırabilirsiniz.

Signal hesap silme işlemlerinin hemen ardından kalıcı hesap silme konusunda kullanıcılar tarafından merak edilen birçok soruyu aşağıda sizler için yanıtladık. Bu sorulara ek olarak merak ettiğiniz konular hakkında yorum bölümünden düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Signal Hesabını Kalıcı Olarak Silme Konusunda Sıkça Sorulan Sorular

Signal Hesap Silme Sıkça Sorulan Sorular

1. Soru: Signal hesabımı sildiğimde kişilere göndermiş olduğum mesajlar kaybolur mu?

Signal uygulamasını silmeden önce herhangi bir kişiye gönderdiğiniz mesajlar -kişi mesajı okumasa dahi- hiçbir şekilde silinmeyecektir. Bu sebeple eğer ki mesajı karşı taraf görmesin diye uygulamadan üyeliğinizi siliyorsanız bu işlemi gerçekleştirmeye ihtiyacınız yok.

2. Soru: Signal hesabımı sildiğimde hangi bilgiler silinir?

Signal uygulamasını ve hesabını sildiğinizde uygulamayı kullanarak tarafınıza gönderilen mesajlar, videolar, fotoğraflar, ses kayıtları ve buna benzer tüm öğeler silinecek ve artık ulaşılamaz hale gelecektir. Bu konu hakkında hesap silme işlemlerinin 5. adımında sizlere gerekli bilgi aktarılmaktadır.

3. Soru: Signal uygulamasından hesabımı sildikten bir süre sonra tekrardan hesap oluşturabilir miyim?

Signal uygulamasında kullanmış olduğunuz hesabı silmek, uygulamayı artık hiç kullanmamak anlamına gelmiyor. Her sosyal medya uygulamasında olduğu gibi hesabınızı sildikten sonra aynı telefon numarası ve aynı bilgilerle tekrardan kayıt yaptırabiliyorsunuz.

4. Soru: Signal üyeliğimi internet tarayıcısı kullanarak silebilir miyim?

Signal uygulamasının henüz internet tarayıcısı versiyonu bulunmuyor. Bu sebeple uygulamayı silmek için sadece ve sadece telefon uygulamasını kullanmanız gerekiyor.

5. Soru: Signal uygulamasını telefonumdan sildiğimde hesabım da silinir mi?

Signal ya da WhatsApp farketmeksizin hiçbir sosyal mesajlaşma uygulamasında hesabınızı silmek için uygulamayı telefondan kaldırmak yeterli değildir. Bu sebeple kesinlikle yukarıda belirtilen adımları uygulayarak uygulamayı telefondan kaldırmalısınız.

6. Soru: Signal Masaüstü yazılımından hesap silme işlemi gerçekleştirilebilir mi?

Signal geliştiricileri önceliğini tamamıyla telefon uygulamasına verdiği için masaüstü yazılımı uygulamaya göre biraz daha az gelişmiş konumda bulunuyor. Bu sebeple telefon uygulamasıyla yapabildiğiniz birçok ayarı masaüstü uygulamasından yapamıyorsunuz. Yapamadığınız işlemler arasında ne yazık ki hesap silme işlemi de bulunuyor.

7. Soru: Signal’de hesabımı sildiğimde telefon numaram engellenir mi?

Bu soruya yanıt olarak “Hesabınız Engellenmez” diyebiliriz. Signal, tamamıyla özgürlükten yana olduğu için hesabını silmek isteyen kullanıcıların fikirlerine saygı duyuyor ve ileri ki dönemlerde tekrardan geri dönüş yapmak istediğinde buna izin veriyor.

Bu içeriğimizde “Signal Hesap Silme” ile ilgili gerekli tüm bilgileri sizlerle paylaştık. Bu adımların yanı sıra ekstra olarak hesap silme işlemleri için merak edilen soruları da siz sormadan direkt olarak yanıtladık. Burada belirtilen tüm adımları eksiksiz bir şekilde uyguladığınızda hesabınız silinecek ve kayıtlı olan tüm bilgileriniz sıfırlanacaktır.

 

Her geçen gün teknoloji ve bilgisayara ilgimin artmasıyla edindiğim bilgileri Help 724 aracılığıyla sizlerle paylaşıyorum. Bu alana olan ilginizi pekiştirmek isterseniz içeriklerimi takibe alabilirsiniz.

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi buraya girin