Ana sayfa Sosyal Medya LinkedIn Hesap Silme Adımları (Rehber)

LinkedIn Hesap Silme Adımları (Rehber)

LinkedIn Hesap Silme Adımları (Rehber)

İş hayatı üzerine kurulu olan ve bu temada en popüler sosyal medya uygulaması olarak kabul edilen LinkedIn gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Özellikle istihdam oranının az olduğu ülkelerde sıklıkla kullanılan bu uygulama, ülkelerin gelişen teknolojiyi de kullanarak sanayi, tarım gibi alanlarda istihdam oranını arttırması sonucu üye kayıpları da yaşamıyor değil. Çoğu zaman iş arayan insanların ilk olarak uğradığı noktalardan biri olan LinkedIn, iş bulunduktan sonra unutuluyor ve kullanıcı LinkedIn hesabını silmenin, yok etmenin yollarını arıyor. Ayrıca iş hayatında önemli bir kariyere sahip olan kişilerden online eğitim alan insanlar da, eğitimden sonra hesaplarını silmek istiyor. Peki LinkedIn hesabınızı nasıl silebilirsiniz? LinkedIn hesabını silerken nelere dikkat etmelisiniz? Yazımızı okuyarak bu soruların cevaplarını en doğru şekilde öğrenmiş olacaksınız.

LinkedIn hesabını silmek isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır, bunlar;

  • LinkedIn hesabınızdaki bağlantılar ve hesabınızda bulunan bilgiler tamamen silinecektir,
  • Diğer insanlar profilinize ulaşamayacaktır,
  • LinkedIn üzerindeki mesajlarınız silinecek ve geri dönüşü olmayacaktır.

LinkedIn hesabını sildikten sonra geri dönmek isteyen kişiler bu verilerin kurtarılmayacağını kabul etmelidirler. Çoğu insan bu noktayı kaçırdığı için verilerini kurtaramıyor.

Verilerin silinmesini ve hesaba diğer kullanıcılar tarafından ulaşılamayacağını kabul edip göze aldıysanız aşağıdaki LinkedIn hesap silme adımlarını takip ederek LinkedIn hesabınızı silebilirsiniz.

Bilgisayardan LinkedIn hesap silme adımları;

LinkedIn Hesap Silme Adımları (Rehber)

  • Hesabınıza girdikten sonra ana sayfada en üstte yer alan “Ben” simgesine tıklayın,
  • Ayarlar ve Gizlilik kısmına girin,

LinkedIn Hesap Silme Adımları (Rehber)

  • En altta Hesabı Kapat kısmının yanında bulunan Değiştir’e tıklayın, (Bu sayfada bulunan Hesabı dondur seçeneği ile LinkedIn hesabınızı geçici olarak kapatabilir, verilerinizin korunmasını sağlayabilirsiniz.)

LinkedIn Hesap Silme Adımları (Rehber)

  • Karşınıza çıkan ekranda LinkedIn hesabınızı neden kapattığınızı anlatacağınız bir sayfa çıkacak, bu sayfadan gerekçenizi seçip İleri’ye tıklayın,
  • Son olarak LinkedIn şifrenizi girip, Hesabı Kapat butonuna tıklayın,

Bu işlemleri eksiksiz bir şekilde yaptığınız takdirde LinkedIn hesabınız geri dönüşü olmayacak şekilde silinecektir.

!Eğer ki hesabınız 20 günden az bir süredir kapalıysa hesabınızı tekrardan aktif hale getirebilirsiniz. Aktif hale getirmek verilerin kurtarılmasını sağlamaz.!

iOS işletim sistemli cihazlardan LinkedIn hesap silme adımları;

  • Yukarıda yer alan Profil Resminize dokunun,
  • Profilinizde, sağ üst köşede bulunan Ayarlar seçeneğine tıklayın,
  • Hesap Tercihleri sekmesi içerisinden Hesabı Kapat’a tıklayın,
  • Hesabınızı neden kapattığınızı seçin ve İleri butonuna basın,
  • Son olarak güvenlik amacıyla LinkedIn hesabınıza bağlı olan şifrenizi girin.

Android işletim sistemli cihazlardan LinkedIn hesap silme adımları;

  • Profilinize giriş yaptıktan sonra yukarıda bulunan Profil Resminize tıklayın,
  • Karşınıza çıkan ekranda sağ üst köşede yer alan Ayarlar simgesine tıklayın,
  • Hesap sekmesinin altında yer alan Hesabı Kapat seçeneğine tıklayın,
  • Karşınıza çıkan ekrandan Devam seçeneğine dokunun,
  • Hesabınızı silme nedeninizi seçin ve İleri butonuna basın,
  • Güvenlik amacıyla LinkedIn şifrenizi girin ve Bitti butonuna tıklayın.

Mobil tarayıcı ve LinkedIn Lite uygulamasından LinkedIn hesap silme adımları;

  • Gezinti çubuğunda bulunan Profil butonuna basın,
  • Karşınızdaki ekranda sağ üstte yer alan Ayarlar bağlantısına tıklayın,
  • Hesap Tercihleri içerisinde en altta bulunan Hesabı Kapat seçeneğine girin,
  • Karşınıza çıkan ekranı Devam et butonuna basıp geçin,
  • Hesap kapatma nedeninizi seçin ve İleri butonuna basın,
  • Hesabınızın şifresini girdikten sonra Tamam’a basın.

LinkedIn hesabınızı silmek yerine dondurma işlemi yapmanızı tavsiye ediyoruz, zira bu işlem LinkedIn hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakmaktadır, istediğiniz zaman hesabınıza tekrar giriş yaparak aktif hale getirebilirsiniz. Ayrıca LinkedIn hesabını dondurmak verilerin silinmesine yol açmaz, diğer kullanıcılar sizi “Anonim LinkedIn üyesi” olarak görür ama profilinize ulaşamaz. Eğer ki fikir değişikliği yapacağınızı düşünüyorsanız LinkedIn hesabınızı dondurmayı tercih edebilirsiniz.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here