Ana Sayfa Sosyal Medya Instagram’da Sunucudan Numara Silme ve Rehber Senkronizasyonu Kapatma

Instagram’da Sunucudan Numara Silme ve Rehber Senkronizasyonu Kapatma

Instagram da Sunucudan Numara Silme ve Rehber Senkronizasyonu Kapatma

Instagram, telefon rehberinizdeki kişilerin sahip olduğu hesapları bulabilmek için rehber senkronizasyonu yaparak numaraların tamamını sunuculara kaydediyor. Bu sayede numarası sizde kayıtlı olan kişiler “Öneriler” kısmında sürekli olarak karşınıza çıkıyor. Her ne kadar kullanıcılar bu önerileri kapatmak için hesabıyla telefon numarası arasındaki senkronizasyonu kapatma yolunu tercih etse de ne yazık ki bu durum başarılı sonuçlar vermiyor. Biz de bu içeriğimizde kişi önerilerini görmemeniz için “Instagram’da Sunucudan Numara Silme ve Rehber Senkronizasyonu Kapatma” başlığı altında yapılması gerekenlerden bahsediyoruz.

Instagram Sunucularına Kayıtlı Olan Kişi Listesini Temizleme

Instagram uygulamasını telefonunuza yüklediğinizde bir kere bile hesabınıza giriş yapmış olsanız dahi “Rehber Senkronizasyonu” işlemi doğrudan gerçekleşecektir. Bu hataya düştüğünüzü düşünüyorsanız aşağıdaki işlem adımlarını uygulayarak rehberinizi doğrudan uygulama sunucularından temizleyebilirsiniz.

NOT: Instagram’da yer alan telefon numaralarını sunucudan temizleme işlemi ne yazık ki mobil cihazlardan gerçekleştirilmiyor. Bu işlemi gerçekleştirmek için bilgisayara ihtiyacınız olacaktır.

  • Instagram İnternet Sitesi” sayfasına giriş yapın.
  • Profil Resmi” simgesine tıklayın.
  • Ayarlar” butonuna basın.
    Ayarlar
  • Kişileri Yönet” kategorisine girin.
    Kişileri Yönet
  • Tümünü Sil” butonuna dokunun.
    Tümünü Sil

Bu işlem adımlarının ardından telefon rehberinizdeki kişilerin sunucuya kaydedilmesi engellenecek ve kaydedilen numaralar tamamıyla sunuculardan temizlenecektir. Bu işlemleri uygulamadan önce mobil cihazınızdan “Instagram” uygulamasına giriş yaparak “Rehber Senkronizasyonu” özelliğinin devre dışı bırakıldığından emin olmanız gerektiğini unutmayın.

O halde bir diğer işlem olarak “Rehber Senkronizasyonu” özelliğinin nasıl kapatıldığından bahsedelim.

Instagram’da Rehber Senkronizasyonu Kapatma

Instagram profilinizle cep telefonu numaranızı eşleştirdiyseniz “Rehber Senkronizasyonu” otomatik olarak gerçekleşecektir. Bu sebeple artık “Önerilenler” bölümünde cihazınızda numarası kayıtlı olan tüm kişilerin sahip olduğu hesaplar görülmeye başlayacaktır. Bu duruma engel olmak için aşağıdaki adımları uygulayarak senkronizasyon özelliğini pasif hale getirmelisiniz.

  • Instagram” uygulamasına giriş yapın.
  • Profil Resmi” simgesine tıklayıp profilinize ulaşın.
  • Üç Çizgi” simgesine basıp açılır sekmeden “Ayarlar” bölümüne girin.
    Üç Çizgi > Ayarlar
  • Hesap > Rehber Senkronizasyonu” yolunu takip edin.
    Rehber Senkronizasyonu
  • Rehberi Bağla” butonunu pasif hale getirin.
    Rehberi Bağla

Bu adımların ardından Instagram hesabınız ve cep telefonunuz arasındaki eşleştirme iptal edilecek ve artık telefonunuzda kayıtlı olan numaraların profillerini sosyal medyada öneri olarak görmek zorunda kalmayacaksınız. Senkronizasyon işlemini sonlandırdıktan sonra sunucudan numara silmeyi unutmamalısınız.

Bu içeriğimizde gerekli işlemlerin nasıl gerçekleştirildiğiyle alakalı detaylı bilgiler sunarak takip edilmesi gereken adımlardan bahsettik. Herhangi bir sorunuz olması halinde aşağıdaki yorum bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Her geçen gün teknoloji ve bilgisayara ilgimin artmasıyla edindiğim bilgileri Help 724 aracılığıyla sizlerle paylaşıyorum. Bu alana olan ilginizi pekiştirmek isterseniz içeriklerimi takibe alabilirsiniz.

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi buraya girin