Instagram

Instagram’da Mesaj Görüldü Uyarısını Kapatma

Son zamanların en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, kullanıcılarına fotoğraf ve video paylaşımının yanı sıra mesajlaşma özelliği de sunuyor. Direct Message (Doğrudan Mesaj) kelimelerinin baş harflerinden oluşan DM özelliğiyle Instagram kullanıcıları diğer kullanıcılarla iletişime geçebilmekte. Instagram DM sisteminin aktif kullanılmasıyla Instagram’da mesaj görüldü uyarısını kapatma kullanıcıların talep ettiği bir özellik halini almıştır.

Sosyal medya uygulamaları, kullanıcılarının istek ve ihtiyaçlarına yönelik güncelleme ve yenilikler yapıyor. Ancak son görülme ve mesaj okunma bilgilerinin paylaşılması çoğu kullanıcısının tepkisini çekmekte. Çünkü bu tür bilgilerin diğer kullanıcılarla paylaşılması mesajlara yanıt vermeyi nerdeyse zorunlu hale getiriyor. Müsait olmadığınız ya da mesaja cevap vermek istemediğiniz zamanlarda DM mesajına girmeniz halinde karşı tarafa görüldü bildirimi gitmesi birtakım sıkıntılara yol açıyor.

Instagram’da mesaj görüldü uyarısını kapatma işlemi pek çok kullanıcı tarafından merak ediliyor. Mesajların görünürlük bilgilerini isteğe bağlı şekilde açmak veya kapatmak için bazı yollar bulunmaktadır. Peki Instagram’da mesaj görüldü uyarısını kapatma nasıl yapılır? Instagram son görülme özelliği nasıl kapatılır? Instagram DM görüldü bilgisi nasıl engellenir?

Bu yazımızda, Instagram’da mesaj görüldü uyarısını kapatma konusunu işleyerek DM görüldü özelliği hakkında bilmeniz gerekenleri derledik.

Instagram Mesaj Görüldü Özelliği Nedir?

Instagram mesaj görüldü özelliği, uygulama üzerinden direct mesaj (DM) alan kişinin mesajı okuduğunda karşı tarafta “görüldü” yazısının çıkması durumudur. Bu özellik mesajı görüp cevap vermemeniz hallinde karşı tarafın durumdan haberdar olmasını sağlar.

Instagram üzerinden gelen mesajları okuyup cevap vermek için vaktinizin olmadığı durumlarda görüldü özelliği sorun oluşturabilmektedir. Mesajın okunup okunmadığını bilmek kimi zaman avantajken kimi zaman da dezavantaja dönüşebilir. Önemli mesajlarda, aciliyeti olan konuşmalarda bu özellik oldukça işe yarar. Ancak mesaj okunduğu halde cevap yazılmaması karşı taraf için kırıcı olabilmektedir. Meşgul olduğunuz zamanlarda cevap verilmemesi karşı tarafa önemsenmediğini düşündürebilir.

Instagram Mesaj Görüldü Özelliği Kapatılır mı?

Instagram mesaj görüldü özelliğini kapatmak bazı kullanıcılar tarafından talep edilse de, uygulama üzerinden DM mesaj görüldü özelliğini devre dışı bırakmak şu an için mümkün değildir. Kullanıcı istek ve ihtiyaçlarına bağlı olarak devamlı iyileştirme ve güncelleme yapan Instagram uygulamasına okundu bilgisini gizleme özelliğinin gelip gelmeyeceği henüz bilinmemektedir.

Instagram görüldü özelliğini kapatma, genellikle yüksek takipçili hesaplar tarafından talep edilmektedir. Tüm mesajlara cevap vermenin zor olduğu durumlarda DM içeriklerinin görüntülenmediğinin düşünülmesi adına görüldü gizleme yöntemleri tercih edilmektedir. Bu sayede takipçilerin değersiz hissettirilip takipten çıkma durumları engellenmektedir.

Basit uygulamalarla DM okundu bilgisini engellemek ve aynı zamanda mesaj içeriği merakınızı gidermek mümkündür. Mesaj aldığınız kişinin görüldü bildirimi almasını istemediğiniz durumlar için kullanabileceğiniz birtakım yöntemler vardır. Bu yöntemlerle gelen mesajın içeriğini okuyarak merakınızı giderebilir ve cevap vermek için zaman kazanabilirsiniz.

Bu gibi sebeplerle DM ileti bilgisinin paylaşılması engellenmek istiyorsanız uygulayabileceğiniz yöntemleri yazımızın devamında inceleyebilirsiniz.

Instagram Görüldü Yapmadan Mesaj Okuma

Instagram Mesaj Görüldü Ekranı

Instagram mesaj görüldü özelliğini kapatma uygulama üzerinden mümkün olmasa da basit yöntemlerle görüldü uyarısını engelleyebilirsiniz. Instagram görüldü yapmadan mesaj okuma yöntemlerinden birkaçı şöyle sıralanabilir:

Mesajlara Bildirimden Göz Atın

Instagram mesajlarını okundu bildirimi olmadan görüntülemek için en sık kullanılan yöntem mesajlara bildirimden göz atmaktır. iOS ve Android cihazlarda gelen mesajlar bildirim panelinden görüntülenebilir. Ancak bildirime tıklamanız halinde uygulamaya gidilerek mesaj açılacağından görüldü bildirimi karşı tarafa ulaşır. Bu yüzden görüntülenme bilgisinin gitmemesi için mesajın üzerine tıklamadan mesajlara bildirimden göz atın.

İnterneti Kapatın

DM içeriğinizi görüldü işareti olmadan okumak için interneti kapatın. Telefonunuzun WiFi veya mobil veri bağlantısını kapatarak internet erişimini kestiğinizde uygulamayı açarak mesajı okusanız dahi karşı tarafa görüldü bilgisi gitmez. Mesajı açmadan önce interneti kapatarak mesajları cevap verme zorunluluğu hissetmeden inceleyebilirsiniz. DM’lerinizi okuduktan sonra internetinizi tekrar açabilirsiniz. Bu işlemi kullanarak mesajları okuduğunuzda karşı taraf mesajı okuduğunuzu anlamayacaktır.

Kısıtlama Özelliği

Karşı tarafın mesajı gördüğünü anlamadan DM’lerinizi okumak için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem kısıtlama özelliği kullanmaktır. Bu özelliği kullanmak için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz:

  • Öncelikle mesaj gönderen kişinin profiline girin. Kişinin profilinde sağ üst kısımda bulunan 3 noktaya tıklayın.
  • Açılan menüden kısıtla seçeneğine basarak kişinin gönderi ve mesajlarını bir süreliğine kısıtlayın.
  • Bu işlemi yaptıktan sonra Instagram DM kutunuza gelin. Mesajlar bölümünde mesaj istekleri kısmına mesajın taşındığını göreceksiniz.
  • Mesaj isteklerinden gelen uyarıya tıklayarak kişinin mesajını açarak okundu bildirimi ulaşmadan görüntüleyebilirsiniz.

Bu işlemle mesaj atan kişi mesajı ne zaman gördüğünüzü bilemez ve mesaj okunmamış olarak görülmeye devam eder. Böylelikle herhangi başka bir uygulamaya gerek kalmadan mesajı kolaylıkla okuyabilirsiniz.

Mesaja cevap vermek ya da kişinin kısıtlamasını geri kaldırmak isterseniz alt taraftaki “kısıtlamayı kaldır” seçeneğine dokunabilirsiniz. Kısıtlamayı kaldırdıktan sonra görüldü bildirimleri karşı tarafa iletilmeye devam edecektir.

DM Görüldü Özelliğini Kapatma Hilesi

Instagram DM görüldü kapatma özelliği uygulama içinden yapılamamaktadır. Instagram görüldü kapatmak için bazı hileler kullanılabilmektedir. Ancak görüldü özelliğini kapatmak için 3. Parti uygulamalar kullanmak gerekir ve bu yöntem tavsiye edilen bir yol değildir. DM görüldü gizleme uygulamaları riskli olduğundan bu uygulamalardan doğan sorunlar kullanıcıya ait olmaktadır.

Görüldü Yapmadan DM Okuma Uygulamaları

Instagram’da dahil olmak üzere birçok sosyal medya uygulamasında gizliliğinizi korumayı hedefleyen okundu, mavi tik özelliklerini kapatma uygulamaları bulunmaktadır. Görüldü yapmadan DM okuma uygulamaları olarak Unseen, Ghosted, Aeroinsta gibi uygulamalar örnek verilebilir.

Instagram Mesaj Görüldü ve Son Görülme Özelliği Hakkında

Instagram mesaj görüldü ve son görülme özelliği hakkında bilmeniz gereken en önemli şey, bu iki özelliğin aynı olmadığıdır. Mesaj görüldü ve son görülme birbirine karıştırılmaması gereken farklı özelliklerdir.

Instagram mesaj görüldü özelliği, karşı tarafın mesajı okuyup okumaması ile ilgilidir. Instagram son görülme özelliği ise, kullanıcının uygulamaya son giriş yaptığı zamanı ifade eder. Son görülme zamanını sizi takip etmeyen kullanıcılar tarafından da izlenebilmektedir.

Birçok mesajlaşma ve sosyal medya uygulamasında olan bu özellikler kullanıcılar tarafından olumsuz karşılanabilmektedir. Instagram’da mesaj görüldü özelliği engellenemese de son görülme bilgisi isteğe bağlı olarak devre dışı bırakılabilir.

Instagram Son Görülme Nasıl Kapatılır?

Instagram kullanıcıları, mesajlara cevap vermeyi zorunlu kılan özellikleri bazen devre dışı bırakmak istemektedir. Hesaba son giriş zamanının diğer kullanıcılarla paylaşılmaması için Instagram son görülme nasıl kapatılır sorusuna cevap vereceğiz.

Instagram son görülme özelliğini devre dışı bırakmak için şu adımlar takip edilmelidir:

  • Instagram kullanıcı adınız ve şifrenizle profilinize giriş yapın.
  • Sağ üstteki 3 çizgiye tıklayarak ayarlar kısmına gidin.
  • Gizlilik/ Hareket durumu/ Hareket durumunu göster adımlarını izleyerek son görülme özelliğini açabilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.
  • Çubuğun mavi olması durumunda özellik aktif, gri olması halinde ise görülme bilgisi kapalıdır.

Son görülme bilgisinin devre dışı bırakılması, çift taraflı bir özelliktir. Yani görülme bilgisini kapatan kullanıcılar diğer kişilerin de son görülme zamanlarını görüntüleyemezler. Kullanıcılar bunu dikkate alarak uygulama bilgilerini gizlemelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu