Donanım

Input Not Supported Hatası Nedir? Nasıl Çözülür?

Türkçesi; “giriş desteklenmiyor” anlamına gelen Input Not Supported hatası genellikle bilgisayar ve monitör arasındaki bağlantının çeşitli sebeplerle düzgün kurulamamasından kaynaklanır. Bu hata, bilgisayarınızı açtığınızda ve bilgisayarınızda bir oyun veya uygulama açmaya çalıştığınızda ortaya çıkabilmektedir. Bu makalemizde sizlere hataya sebep olan faktörleri sıralayarak, hatayı gidermek için neler yapabileceğinizi anlatacağız.

Input Not Supported Hatasını Gidermek İçin:

  • Eğer bilgisayarı açtığınızda monitörünüze hiç görüntü gelmiyorsa, monitör ve kasa arasındaki bağlantı kablosunu çıkarın ve tekrar bağlayın (Doğru bağlamınıza rağmen görüntü gelmiyorsa, sorunun kaynağı muhtemelen bağlantı kablosunun zedelenmiş olması veya monitörde arıza olmasıdır. Dolayısıyla sorunun kaynağı donanımsal olduğu için böyle bir durumda, sorununuzun çözülmesi için kabloyu veya monitörü değiştirmeniz ya da tamir ettirmeniz gerekebilir).
  • Bilgisayarı açtığınızda ekranda sadece “Input Not Supported hatası” ile karşılaşıyorsanız ve ekrana başka görüntü gelmiyorsa, bilgisayarı güveli modda başlatın ve aşağıdaki görsellerde belirtilen adımları izleyin (Bilgisayarı güvenli modda başlatmak için bilgisayarın “Power(Güç)” tuşuna bastıktan sonra güvenli mod ekranı gelene kadar sürekli “F8” tuşuna basabilir ya da “Shift” tuşuna basılı tutarak bilgisayarı yeniden başlatabilirsiniz)
  • Monitörünüze görüntü gelmesine ve bilgisayar açılmasına rağmen sürekli “Input Not Supported hatası” ile karşılaşıyorsanız, bu durum yüksek ihtimalle monitörünüz ve ekran kartınız arasındaki çözünürlük uyuşmazlığından kaynaklanıyordur. Böyle bir durumda:

Input Not Supported Hatası Nedir? Nasıl Çözülür?

  • Masaüstünde boş bir alana gelerek farenin sağ tuşuna tıklayın ve “Görüntü Ayarları” seçeneğini seçin.

Input Not Supported Hatası Nedir? Nasıl Çözülür?

Input Not Supported Hatası Nedir? Nasıl Çözülür?

  • Daha sonra, açılan sayfa içerisinden “Ekran Çözünürlüğü” başlığının altındaki kutucuğa tıklayın ve yukarıdaki görselde olduğu gibi çeşitli çözünürlük opsiyonlarını görüntüleyin.
  • Karşınıza çıkan bu liste, ekran kartınızın desteklediği tüm çözünürlüklerden oluşmaktadır. Ancak, örneğin ekran kartınızın 1920×1980 (Full HD) çözünürlüğü desteklemesi monitörünüzün Full HD görüntü aktarabileceği anlamına gelmez. Eğer monitörünüz Full HD çözünürlüğü desteklemiyorsa ve siz bu çözünürlük menüsünden Full HD çözünürlüğü seçerseniz akabinde “Input Not Supported hatası” ile karşılaşırsınız.

Input Not Supported Hatası Nedir? Nasıl Çözülür?

  • Böyle bir durumda monitörünüzün ve ekran kartınızın desteklediği çözünürlükleri öğrenin ve çözünürlük değerleri arasından ikisinin de desteklediği bir değeri seçerek “Değişiklikleri Koru” butonuna tıklayın (Görseldeki çözünürlük yalnızca örnektir, sizin monitörünüzün ve ekran kartınızın desteklediği görüntü çözünürlüğü daha farklı olabilir).
  • Eğer ekran kartınızın ve monitörünüzün desteklediği çözünürlük değerlerini bilmiyorsanız bu durumda, yüksek çözünürlük değerlerinden düşük çözünürlük değerlerine doğru listedeki çözünürlük değerlerini seçip “Değişiklikleri Koru” butonuna tıklayarak teker teker deneyin.
  • Bu çözünürlük değerlerinden bazılarında “Input Not Supported hatası” almayacaksınız ve hata giderilmiş olacak. Bu hatayı almadığınız en yüksek çözünürlük değeriyse, monitörünüzün ve ekran kartınızın birlikte çalışarak destekleyebileceği en yüksek çözünürlük değeri anlamına gelecektir (Daha iyi bir görüntü için hatayı almadığınız en yüksek çözünürlük değerini seçmenizi öneririz).

Böylece “Input not supported hatası nedir? Nasıl Çözülür?” adlı makalemizin sonuna geldik. Dilerseniz konuyla ilgili fikirlerinizi ve şikayetlerinizi makalemize yorum yaparak bizlere iletebilirsiniz.

Bu İçeriği Yararlı Buldunuz mu?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu