En iyi 3 Emülatör (Windows)

Karantinada olduğumuz ve elektronik ortamda daha uzun süreler geçirdiğimiz bugünlerde çoğu insan, oyunlarla ve çeşitli uygulamalarla zaman harcıyor. Ancak, özellikle telefonlarımızdaki birçok uygulamayla uzun süre vakit geçirmek hem telefonun şarjının hızla tükenmesini hem de işlemcinin ısınarak cihazı yorduğunu düşündüğümüzde tabii ki pek mümkün olmuyor. Bu durumun farkında olduğumuz için bu makalemizde sizlere Windows için en iyi 3 emülatör hakkında bilgi vereceğiz. Böylece sizler de bahsettiğimiz bu emülatörleri indirebilir ve telefonunuzdaki uygulamaları bilgisayarınıza taşıyabilirsiniz.
1. Emülatör: NoxPlayer
İçerik Haritası
NoxPlayer çoğu bilgisayarda oldukça kolay çalışabilen, kullanımı oldukça kolay olan bir Android emülatörü olarak dikkat çekiyor. Dilerseniz NoxPlayer’ı nasıl kullanacağınızı anlatmadan önce çalışabilmesi için minimum ve önerilen sistem gereksinimleri konusuna göz atalım. NoxPlayer minimum sistem gereksinimleri:
- Windows XP SP3 veya daha yeni sürümler.
- Çift çekirdekli işlemci veya daha yeni işlemciler.
- 1.5 GB RAM
- 1.5 GB disk alanı.
- İnternet bağlantısı.
- OpenGL 2.0 destekli ekran kartı.
NoxPlayer önerilen sistem gereksinimleri:
- Windows 7 veya daha yeni sürümler.
- 4 veya daha fazla çekirdekli işlemci.
- 4 GB RAM
- 4 GB disk alanı.
- İnternet bağlantısı.
- 2 GB veya daha üzerinde ekran kartı.
Sistem gereksinimlerinden bahsettiğimize göre Windows için en iyi 3 emülatör listemize girmeyi başaran NoxPlayer’ı nasıl indireceğinizi ve nasıl kullanacağınızı anlatmaya başlayabiliriz. NoxPlayer’ı indirmek ve kullanmak için:
- İlk olarak, Bignox web sitesine giderek “Download” butonuna tıklayın (Böylece indirme işlemi otomatik olarak başlayacaktır).
- Daha sonra programı çalıştırarak kurulumu başlatın.
- Kurulum tamamlandığı zaman karşınıza yukarıdaki gibi bir pencere çıkacaktır. Bu pencerede “Login Now” seçeneğine tıklayın.
- Sonrasında, Google Play Store hizmetlerinden faydalanabilmek için görseldeki kutucuğa Google Play Store hesabınızda kullandığınız Mail’i ya da telefon numaranızı yazın ve “Next” butonuna tıklayın.
- Bu aşamadaysa, Google Play Store’da kullandığınız Mail hesabınızın şifresini girin ve yine “Next” seçeneğiyle devam edin.
- Şimdi, açılan sayfayı aşağı kaydırarak “Yes, I’m in” seçeneğine tıklayın ve sonraki sayfada “I agree” seçeneğiyle devam edin.
- Son olarak, yukarıdaki sayfada “ACCEPT” seçeneğine tıklayın. Böylece program kullanılmaya hazır hale gelecektir. Artık emülatör Nox’u kullanabilirsiniz.
- Nox emülatörü açıldığında, karşınıza yukarıdaki gibi bir ekran gelecektir. Bu ekranın alt kısmında bulunan herhangi bir uygulamaya tıklayarak Google Play Store’a girebilirsiniz.
- Play Store’a girdikten sonra, tıpkı telefonunuzda Google Play Store’u kullanırken yaptığınız gibi, ekranın sağ üst bölümünde bulunan “büyüteç” simgesine tıklayarak, yüklemek istediğiniz uygulamaları bulabilir ve yine ekranın sağ üst bölümündeki “Install” seçeneğine tıklayarak bu uygulamaları indirebilirsiniz.
2. Emülatör: MEmu
Windows için en iyi 3 emülatör listemizde yer alan MEmu da düşük özelliklere sahip bir sistemde bile stabil çalışabilme özelliğiyle öne çıkıyor. Ancak MEmu emülatörü NoxPlayer’dan daha fazla sistem özellikleri istiyor. Dilerseniz hemen MEmu emülatörü için minimum ve önerilen sistem gereksinimlerinden bahsedelim. MEmu için minimum sistem gereksinimleri:
- Windows XP SP3 veya daha yeni bir sürüm.
- 2 GB RAM
- 2 GB disk alanı.
- Windows DirectX 11 / Graphic driver with OpenGL 2.0
- x86 / x86_64 Processor (Intel or AMD CPU)
MEmu için önerilen sistem gereksinimleri:
- Windows 8 – 8.1 / Windows 10
- 16 GB RAM
- 4 GB disk alanı.
- Nvidia GeForce GTX 1050 ekran kartı veya daha iyisi.
- Intel i5 8400 serisi işlemci veya daha iyisi.
Emülatör MEmu’yu yüklemek ve kullanmak için:
- Buraya tıklayarak emülatörü indirin.
- Daha sonra, indirdiğiniz programı çalıştırın ve “Quick install” seçeneğine tıklayın (Böylece kurulum işlemi başlayacaktır).
- Kurulum tamamlandıktan sonra “Launch Now” seçeneğiyle devam edin.
- Şimdiyse, ekranın üst kısmında yer alan “MEmu Kılavuz” sekmesini kapatın ve onun hemen yanındaki “Giriş” sekmesine tıklayın.
- Bu sayfada, “Play Store” seçeneğiyle devam edin.
- Şimdi, tıpkı daha önceki emülatörde olduğu gibi yine Google Play Store hesabımızda kayıtlı olan Mail adresimiz ve şifremizi kullanarak emülatör üzerinden Google Play Store’a giriş yapacağız. Bu işlem için yukarıdaki sayfada “Oturum Aç” butonuna tıklayın.
- Sonraki 2 pencerede Mail adresinizi sonra şifrenizi girerek “İleri” butonuna tıklayın ve karşınıza çıkan yeni penceredeki “Kabul ediyorum” seçeneğiyle devam edin.
- Son olarak, yukarıdaki pencerenin sağ alt kısmında yer alan “KABUL ET” seçeneğini seçin.
Böylece, Windows için en iyi 3 emülatör programı arasında gösterdiğimiz MEmu emülatörü üzerinden Google Play Store’u tıpkı telefonunuzdaki gibi kullanabilirsiniz.
3. Emülatör: BlueStacks
Açıkçası, sizler için denediğimiz ve en iyi 3 emülatör olarak seçtiğimiz emülatörler arasında BlueStacks, rakiplerine göre 1 adım daha önde diyebiliriz. Gerek daha stabil ve hızlı çalışması gerekse de uygulamalarla olan uyumluluğunu düşündüğümüzde BlueStacks, gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz ücretsiz bir emülatör olarak karşımıza çıkıyor. Bu emülatörle ilgili kurulum ve kullanım aşamalarına ulaşmak için detaylı incelemelerimizin de yer aldığı “Android Oyunlarını PC’de Oynamak İçin En İyi Emülatör” makalemizi inceleyebilirsiniz.